Blokira gradnju auto-puta: Ne dam dok ne plate

Novac za eksproprijaciju zemljišta je otišao u pogrešne ruke, pa Dragan Milošević kaže da auto-put neće proći preko njegovog imanja dok mu ne plate.

Region

Izvor: cdm.me

Četvrtak, 20.04.2017.

12:16

Blokira gradnju auto-puta: Ne dam dok ne plate
Foto: Tanjug, arhiva

“Ne dam da preko mog imanja u kolašinskoj Jabuci pređe auto-put dok mi država ne plati 267.409 evra za eksproprijaciju zemlje. Staću ispred mašina“, kazao je Pobjedi Dragan Milošević, punomoćnik svoje majke Milje Milošević.

Ona je 2014. sa Direkcijom za saobraćaj zaključila dva sporazuma o naknadi eksproprijacije, ali je novac po presudi kolašinskog Osnovnog suda i Višeg suda u Bijelom Polju otišao u pogrešne ruke tužiocima Zlatku Miloševiću i još osmorici.

Kako je Pobjeda već pisala, Milja Milošević još nije dobila novac iako je Vrhovni sud pobio odluku Osnovnog i Višeg suda i naložio da se taj novac isplati njoj, jer je dokazala da je vlasnik imanja, a ne devet tužilaca.

Vrhovni sud je preinačio presudu Osnovnog i Višeg suda i odbio kao neosnovan tužbeni zahtev kojim je traženo da se utvrdi da su tužioci suvlasnici naslednici imanja u Jabuci. O tom slučaju je pre petnaestak dana raspravljala i Vlada koja pokušava da nađe rešenje, da bi se izbegli problemi u gradnji auto-puta, što nije jednostavno jer je Ministarstvo finansija već jednom platilo zemlju polažući novac na depozit kolašinskog suda.

Dragan Milošević je Pobjedi kazao da on nije protiv gradnje auto-puta, ali da će se boriti svim sredstvima da dobije novac i da će ići i do Strazbura, ako bude trebalo.

”Neka mi zemlju i kuću koju treba da ruše plate kao i drugima. Radi se o velikoj površini jer je na mom imanju predviđena petlja, ali na tom delu trase auto-puta ništa nije rađeno. Kad su dolazili da uzmu uzorke zemljišta sa mog imanja da provere sastav bili su u pratnji policije. Verovatno će i dalje sa policijom dolaziti. Ja policiju razumem, oni moraju da rade svoj posao, ali i ja moram da branim svoju zemlju i kuću dok mi ne plate“, priča Dragan.

Komentarišući odluku da on, odnosno njegova majka Milja, protivizvršenjem treba da traže da im vrate novac koji je sud podelio onima koji nisu vlasnici imanja, Dragan kaže da on ne može da ganja te ljude.

”Šta su meni ti ljudi krivi. Nisu pare bile kod mene, pa da su mi ih oteli. Nisu bile ni kod njih već na depozitu Osnovnog suda u Kolašinu, koji je i odobrio isplatu. Sad neka ih ganja sud da mu vrate pare, a meni neka plate“, kaže Dragan i dodaje da se za ovu sudsku ujdurmu mora naći krivac.

Glavni problem je, kako ističe, nastao što je Osnovni sud u Kolašinu dozvolio isplatu pre okončanja spora.

”Sud nije smeo da dozvoli isplatu 267.409 evra pre okončanja kompletnog postupka. Na to ih je upozorio naš advokat Miladin Adžić. Uprkos tome i dok je proces još u toku oni daju dozvolu za isplatu, iako je u sudskom rešenju pisalo da pare ostaju na depozitu do okončanja postupka. Sud je to napisao, nisam ja“, kaže Dragan dodajući da je saznao ko je sve u igri u pokušaju oduzimanja njegovog imanja, odnosno novca, ali da za sada neće imena da pominje.

Kazao je i da ga kolašinski sud nije ostavio baš bez evra.

“Dodijelili su mi 46.000 evra, ali su od toga oduzeli četvrtinu na ime sudskih troškova, jer sam po presudi kolašinskog i suda u Bijelom Polju bio gubitnik u ovom sporu“, kaže Milošević.

Kaže da je spor oko njegovog imanja, na koji su pravo pokušali da dokažu njegovi rođaci, bio jednostavan, a ispao je dozlaboga komplikovan.

I pored originalnog ostavinskog pravosnažnog rešenja iz 1979, u kojem su se sva braća odrekla u korist njegovog oca, kolašinski sud presuđuje drugačije i naši tužioci dobijaju presudu da su naslednici.

No, to nije moglo tako, pa nakon zahteva za reviziju Vrhovni sud presuđuje u moju korist bez njihovog prava žalbe. Pobjedi je prije nekoliko dana iz Ministarstva finansija rečeno da ni oni ni zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore nisu bili obavešteni o postupanju kolašinskog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: