Novi kilometri asfalta na auto-putu "9. januar"

Kompanija “Integral inženjering” započela je asfaltiranje novih kilometara auto-puta “9. januar” na deonici od Banjaluke do Prnjavora.

Region

Izvor: B92

Sreda, 12.04.2017.

19:53

Novi kilometri asfalta na auto-putu
Foto: Thinkstock

Asfaltiranje je krenulo na trasi od vijadukta “Mahovljani” do laktaškog sela Drugovići, u dužini od 8,6 kilometara.

Na delu trase koji se nalazi između petlje i vijadukta “Mahovljani”, odnosno na delu koji će spajati auto-put “9. januar” Banjaluka – Doboj sa već izgrađenim auto-putem Gradiška – Banjaluka, u toku je izgradnja donje konstrukcije trupa saobraćajnica, saopšteno je iz preduzeća “Integral inženjering”.

Na drugim delovima trase u toku su završni radovi na objektima, te radovi na sistemu odvodnje i zemljani radovi.

Izvođač radova je konzorcijum koji čine firme “Integral inženjering” Laktaši i “Granit” Skoplje, dok je nadzor nad radovima poveren konzorcijumu koji čine dve nemačke firme.

Iz kompanije “Integral inženjering” podsećaju da je izgradnja deonice auto-puta “9. januar” na pravcu od Banjaluke do Prnjavora počela 1. septembra 2014. godine, te, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, trebalo bi da bude završena do kraja ove godine.

Ukupna dužina deonice je 35,3 kilometra, a sredinom prošle godine asfaltirano je prvih šest kilometara puta na pravcu od Prnjavora do Banjaluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: