Nema dokaza o nameštanju cena goriva

Bugarska komisija za zaštitu konkurencije nema dovoljno dokaza da je šest naftnih kompanija nameštalo cene goriva i dizela u Bugarskoj.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.03.2017.

16:53

Nema dokaza o nameštanju cena goriva
Foto: Thinkstock

Bugarska komisija za zaštitu konkurencije(CPC) saopštila je da nema dovoljno dokaza za svoju raniju tvrdnju o nameštanju cena.

Ista komisija je u oktobru tvrdila da je šest naftnih kompanija - ruski Lukoil, anglo-holandski Šel, austrijski OMV, grčki Helenik petroleum, srpski NIS Petrol i bugarski Petrol - krivo za formiranje kartela kako bi na pumpama držale cene goriva na veštački visokom nivou, prenosi agencija Frans pres.

Pomenute kompanije, koje kontrolišu 70 odsto bugarskog tržišta benzina i 55 odsto tržišta dizela, žalile su se na izrečene optužbe, a regulator je sada odbacio ovaj slučaj.

Bugarski regulator je, međutim, upozorio kompanije da se uzdrže od razmene bilo kakvih informacija o cenama sa svojim konkurentima u budućnosti i da otpuste zvaničnike koji prekrše preporuke.

Pitanje cena goriva je izuzetno osetljivo u Bugarskoj, pošto organizacije za zaštitu prava potrošača već dugo optužuju vodeće distributere naftnih derivata za nameštanje cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: