Arapi: Gradićemo vam auto-put, aerodrome, uslov je

Kuvajtski investitori i predstavnici firme "Al dar nešenel ril estejt", pokazali su interesovanje za infastrukturne projekte u Bosni i Hercegovini.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2017.

19:37

Arapi: Gradićemo vam auto-put, aerodrome, uslov je
Foto: Thinkstock

Oni su zainteresovani za izgradnju auto-puta, brzih puteva, železnica i aerodroma, a ulagali bi i više u BiH ukoliko bi poslovni ambijent bio povoljniji i jednostavniji.

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (Fipa) Gordan Milinić razgovarao je sa kuvajtskim investitorima. Tokom susreta bilo je reči i o projektima proizvodnje hrane, izgradnje hotela, spa-centara, kao i o iskustvu Kuvajćana u poslovanju u BiH, saopšteno je iz Fipe.

Kuvajtski investitori koji posluju u BiH ističu da bi investitori iz Kuvajta više ulagali u BiH ukoliko bi poslovni ambijent bio povoljniji i jednostavniji, a govorili su i o poteškoćama koje su imali, počevši od osnivanja kompanije do realizacije projekta.

Oni navode da su te prepreke prevaziđene, ali da investitori idu tamo gde je jednostavnije poslovati.

Milinić je informisao goste da svi nivoi vlasti rade na unapređenju poslovnog ambijenta, što je imperativ na putu ka EU i bez čega BiH ne može da ostvari znatniji ekonomski rast.

On kaže da Fipa radi na predlaganju mera za unapređenje poslovnog ambijenta i da je u 2016. godini predložila 41 meru za poboljšanje poslovnog okruženja da bi BiH učinila konkurentnijom investicionom destinacijom.

Milinić je ukazao na činjenicu da je istraživanje, koje je sproveo Savet stranih investitora, pokazalo da 80 odsto stranih investitora u BiH nastavlja sa investicijama, što dodatno ohrabruje da bude nastavljeno sprovođenje potrebnih reformi kako bi broj stranih investitora bio mnogo veći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: