Hrvati šokirani: Nemac nas prevario

Osoblje jednog luksuznog hrvatskog hotela dočekalo je neprijatno iznenađenje kada su shvatili da je Nemac, nakon višednevnog uživanja pobegao ne plativši ništa.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

15:34

Hrvati šokirani: Nemac nas prevario
Foto: Thinkstock

Joachim Rothenburger, nemački državljanin koji sada živi u Švajcarskoj, krišom je otišao iz hotela nakon boravka od 14. februara do 21. marta 2010. godine, ne plativši račun od oko 18.000 kuna (oko 2.835 evra).

Nemac, koji ima 74 godine, osuđen je na uslovnu kaznu zatvora.

Riječki Opštinski sud uslovno ga je osudio zbog prevare, izrekavši mu kaznu od osam meseci zatvora, koja se neće izvršiti ukoliko u roku trajanja od dve godine ne počini novo kazneno delo.

Na suđenju je saslušan delatnik hotela Ambasador koji je ispričao da je Nemac i pre ovog slučaja boravio u njihovom hotelu kao gost, da do tada nikada nije bilo problema oko naplate smeštaja.

Zbog ranijih dobrih iskustava s njim kao gostom, nisu ni posumnjali da bi se moglo dogoditi ovako nešto. Nazvao je telefonom i rezervirao sobu.

Zaključak je suda da je Nemac već prilikom rezervacije i dolaska u hotel imao nameru da ih prevari. Sud je prema Nemcu, kojem se sudilo u odsustvu, primenio stari Kazneni zakon, jer je za njega blaži.

Pri odmeravanju kazne, olakšavajuća okolnost bile su njegove godine i to što do sada nije osuđivan. Presuda nije pravosnažna, a ovaj Nemac ima pravo žalbe, piše novilist.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: