"Verujemo Dodiku, prekidamo štrajk"

Banjalučka železnička stanica odblokirana je nakon razgovora železničara sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.03.2017.

10:11

Foto: Thinkstock

Železničari su prekinuli štrajk glađu i deblokirali prugu nakon što im je uplaćena februarska zarada i postignut dogovor o isplati martovske plate i naknade za prevoz i topli obrok.

Način isplate ostalih dugovanja iz prethodnog perioda biće utvrđen naknadno, kroz restrukturiranje Železnica.

Dve naknade za topli obrok, dve naknade za prevoz i februarska plata - glavni uslovi radnika su ispunjeni i štrajk je prekinut. Garancije da će plata i ubuduće biti redovna dao je predsednik Dodik, koji je kasno sinoć sa štrajkačima razgovarao na njihovom terenu - željezničkoj stanici.

"Predsednik nam je rekao, a mi ne sumnjamo u njegovu reč, da je izdat nalog za isplatu plata, a ostalo u vezi sa našim zahtevom izregulisaće se sa upravom tokom narednih dana", rekao je jedan od štrajkača glađu Zlatko Marin.

Dodik je ocenio da do protesta nije trebalo da dođe, te da će plate rukovodilaca biti vraćene na prethodni nivo jer su samo njima bile povećane.

"Moramo se dovesti se u optimalno stanje, da Železnice sa stanovišta prihoda koje imaju i dotacija vlade, mogu uspešno da žive. Bez ovakvih scena", istakao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Ubrzo nakon razgovora sa predsednikom Dodikom, štrajkači su napustili Železničku stanicu u Banjaluci, a železnički saobraćaj je normalizovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: