VW merka u komšiluku: Stižu novi zahtevi

Predstavnicima nemačke kompanije “Folksvagen” predstavljeni su projekti koje su predale firme iz Republike Srpske.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

18:51

VW merka u komšiluku: Stižu novi zahtevi
Foto: Getty images

To su firme koje su zainteresovane za saradnju sa ovom kompanijom u oblasti auto-industrije, rekao je direktor Sektora granskih udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske Pero Ćorić.

“Ovim je završen neki prvi draft i sada ide druga faza u kojoj postoji zahtev za nekim dodatnim, užim podacima”, rekao je Ćorić, dodajući da je sa predstavnicima “Folksvagena” ranije posetio devet firmi iz Srpske kojima je predstavljeno koje uslove treba da zadovoljavaju, kakve standarde i tehnologije i u kojem pravcu treba ići njihova dalja priprema.

On je naveo da je reč o firmama “Kosmos”, “Novi Jelšingrad”, “VIS” i “Elas” iz Banjaluke, te SEP i “Orao” iz Bijeljine, “Sim tehnik” iz Kotor Varoša, TPE iz Laktaša i “Mreža netvork” iz Dervente.

“Auto-industrija je širok pojam, daje velike mogućnosti firmama, jer uključuje u sebe na hiljade kooperanata i ulazak u poslove u ovoj oblasti nije aktivnost od danas do sutra, već mukotrpan proces”, dodao je Ćorić.

On je naveo da je auto-industrija jedna od najjačih industrijskih grana i da se može reći da je onome, ko se uključi u tu oblast, budućnost zagarantovana.

Ćorić je dodao da će i dalje raditi sa firmama kako bi videli koje će od njih imati interesa da rade za auto-industriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: