Hrvati imaju novi adut: Nemci i Rusi očarani

Rast rezervacija turističkih putovanja iz Nemačke u Hrvatsku u ovom trenutku je za čak 30 odsto jači nego prošle godine.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Sreda, 22.02.2017.

16:37

Hrvati imaju novi adut: Nemci i Rusi očarani
Foto: Thinkstock

To su otkrili vodeći nemački organizatori putovanja na sastanku sa ministrom turizma Garijem Kapelijem u Minhenu, gde se održava turistički sajam F.re.e.

Predstavnici Novasola, vodeće specijalizovane agencije za privatni smeštaj istakli su kako se Hrvatska jako dobro razvija, a imidž raste zahvaljujući kvalitetnom radu u promociji.

Ove godine Hrvatska beleži 35 odsto veći buking, što je zasluga veće ponude novih apartmana i kuća u porodičnom smeštaju, ali u prilog svakako ide i nastavak pada bukinga za Tursku i severnu Afriku, kažu u Novasolu.

Takođe su istakli kako sve više njihovih klijenata u Hrvatsku dolazi privatnim avionima, zbog čega se sve više traže vile.

Predstavnici TUI-ja za Hrvatsku kažu da je ove godine vrlo popularna destinacija ne samo na tržištu Nemačke, već i u Rusiji kao i Velikoj Britaniji. Vrlo su optimistični u pogledu daljeg razvoja Hrvatske i veruju kako će u narednom periodu na turističkom tržištu odigrati važnu ulogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: