Šveđani šire proizvodnju, otvaraju i butik

Švedska kompanija “Kavat”, koja važi za jednuod najpoznatijih brendova obuće za decu, planira da proširi svoju proizvodnju u BiH.

Region

Izvor: Capital.ba

Utorak, 21.02.2017.

11:41

Šveđani šire proizvodnju, otvaraju i butik
Foto: Thinkstock

Nedavno su kupili parcelu od oko 13.000 metara kvadratnih u novoj industrijskoj zoni Neobarje, kod Novog Travnika, gde planiraju da grade svoju novu proizvodnu halu u koju će prebaciti kompletnu proizvodnju koja se trenutno nalazi u Travniku.

Investicija bi trebalo da iznosi od tri do 3,2 miliona KM.

”U zadnjoj fazi smo prikupljanja potrebnih dokumenata i uskoro bi trebalo da predamo zahtev za građevinsku dozvolu”, kaže za Akta.ba Smajil Šabić, direktor “Kavata” u BiH.

Najkasnije do sredine marta očekuju da se počne s izgradnjom objekta.

Šabić kaže da su do sada iznajmljivali hale za proizvodnju. Na sednici Upravnog odbora kompanije u Švedskoj odlučeno je da će komplet proizvodnja iz Travnika biti prebačena u novu industrijsku zonu Neobarje, gde će ići u investiciju izgradnje nove proizvodne hale veličine 4.300 metara kvadratnih.

U sklopu te hale, osim proizvodnje, imali bi i jedan butik za prodaju. Navodi da su uzeli puno veću parcelu nego što im je trenutno potrebna, tako da postoji mogućnost dogradnje još 2.000 metara kvadratnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: