"Ne zamerite, ali Ina je junak Hrvatske"

Predsednik uprave kompanije Ina Zoltan Aldot ističe kako je, bez obzira na sve izazove koje je doživela, Ina puno uložila u poslednjih nekoliko godina.

Region

Izvor: B92

Sreda, 15.02.2017.

14:59

Foto: Thinkstock

Aldot je, na konferenciji Central & Eastern European Gas Conference koja se održava u Zagrebu, govorio o stanju i planovima kompanije.

“Da budem precizniji, u proteklih sedam godina uložili su 20 milijardi kuna ili okvirno 3 milijarde evra. Nemojte mi zameriti što ovo govorim, jer će biti u suprotnosti s onim što se govori, ali moram da naglasim da je INA u ovom period od sedam godina bila junak energetskog sektora i hrvatske privrede”, objašnjava Aldot.

Aldot je takođe rekao i kako je Ina danas moderna, efikasna, stabilna i jaka kompanija koja ima nisku zaduženost i dobru investicionu perspektivu.

Dodao je i kako u sledećih pet godina Ina planira da poveća proizvodnju gasa i nafte u Hrvatskoj, a tako i poveća autput svih naftnih derivata za oko 50 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: