Tražili od vlade: "Desant" Hrvata na Srbiju?

Hrvatska vlada dala je saglasnost Hrvatskoj gospodarskoj komori za osnivanje predstavništava u nekoliko novih zemalja, među kojima i u Srbiji.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 20.01.2017.

08:11

Tražili od vlade:
Foto: Thinkstock

Ove godine bi, kako se navodi, trebalo da budu otvorena predstavništva HKG u Beogradu i Sarajevu, a hrvatska privreda će predstavništvo dobiti i u Kini, Turskoj, Nemačkoj, Italiji i Austriji.

HGK je, prema rečima potpredsednice hrvatske vlade i ministarke ekonomije i preduzetništva Martine Dalić, zatražila saglasnost za otvaranje tih predstavništava na osnovu iskazanog interesovanja svojih članica, radi intenziviranja bilateralne ekonomske saradnje Hrvatske i zemalja u kojima se predstavništva otvaraju.

Dalićeva je istakla da je HGK Vladu obavestila i da je troškove za otvaranje predstavništava osigurala u svom finansijskom planu, kao i da imaju u planu da iskoriste mogućnost saradnje s Ministarstvom spoljnih poslova u smislu zajedničkog korišćenja prostora, dodaje se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: