Todoriću baš gori pod nogama, 4 kredita istog dana

Četiri kompanije iz sastava koncerna Agrokor dobile su 48,3 miliona evra kredita od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za pripremu izvoza.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.01.2017.

08:57

Todoriću baš gori pod nogama, 4 kredita istog dana
Foto: Thinkstock

To se navodi u saopštenju o ugovaranju kredita i preuzimanju garancija Jamnice, Zvijezde, Leda i PIK Vrbovca, izveštava agencija Hina.

Ukupan iznos glavnice kredita Jamnice je 15 miliona evra, otplaćivaće ga u 24 jednake tromesečne rate, od kojih prva dospeva na naplatu 30. juna 2019. godine, a rok vraćanja kredita je 30. jun 2025. godine.

Ledo je sklopio ugovor o kreditu od 3,3 miliona evra, s rokom otplate od 12 meseci, Zvijezda je ugovorila zajam od 10 miliona evra, s rokom vraćanja od godinu dana, a PIK Vrbovec od 20 miliona evra, takodje s rokom otplate od 12 meseci.

Agencija za ocenjivanje kreditnog rejtinga Mudis, kako podseća Hina, nedavno je snizila rejting Agrokora zbog kombinacije slabijeg prošlogodišnjeg poslovnog rezultata i visokog nivoa zaduženosti Grupe.

Agrokorov kreditni rejting je pao sa B2 na rang B3, uz stabilne izglede, a istovremeno Mudis je snizio rejting za vrednosne papire Agrokora koji dospevaju 2019. i 2020. godine na B3 sa B2, navodi hrvatska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: