Ruše rekorde: U Luku Kotor uplovilo 488 brodova

U Luku Kotor je ove godine uplovilo 488 brodova, što je 18,4 odsto više u odnosu na prošlu, saopštio je direktor kompanije Vasilije Kusovac.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2017.

15:46

Ruše rekorde: U Luku Kotor uplovilo 488 brodova
Foto: Thinkstock

On je kazao da je putnika sa brodova bilo 535,2 hiljade ili 21,7 odsto više, jahti 1,67 hiljada ili 6,7 odsto više, sa kojima je stiglo 8,39 hiljada nautičara i putnika ili 16,8 odsto više nego prošle godine, prenosi portal Boka news.

“Ovo je za Luku Kotor bila rekordna godina“, dodao je Kusovac.

Prema oceni Cruise Critic vodećeg portala koji se bavi analizom i ocenom svih aspekata kruzing industrije na osnovu glasanja putnika sa kruzera uvrstila je Kotor u pet najbolje ocenjenih destinacija u istočnom Mediteranu u ovoj godini.

Prema anketnom listiću Luke Kotor koji popunjavaju članovi posade i putnici kvalitet lučkog servisa je ocenjen najvećom ocenom.

„Luka Kotor je gradska luka, fizički i funkcionalno pripada gradu i samim tim je njegova razvojna šansa. Osnovni preduslov da ona to i ostane i očuva dostignute visoke pozicije u kruzing industriji na ovom delu Mediterana, je da zadrži pravo na dugoročno privredno korišćenje lučkog akvatorijuma“, kazao je Kusovac na konferenciji za novinare.

On je ocenio da ukoliko država bude regulator kako to rade moćne zemlje u svetu onda će zadržati za sebe Luku Kotor.

„Ako to žele mogu to uraditi odmah. Kada je u pitanju pomorstvo, Crnoj Gori nedostaje strategija a posebno u kruzing industriji“, smatra Kusovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: