CG: Struja jeftinija 4,74 odsto

Cena električne energije u Crnoj Gori od danas iznosi 7,97 centi po kilovat času, što je za 4,74 odsto manje u odnosu na cenu koja je obračunavana do sada.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2017.

14:11

CG: Struja jeftinija 4,74 odsto
Foto: Thinkstock

Iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) saopšteno je da je cena za domaćinstva sa jednotarifnim merenjem umanjena za 7,61 odsto.

“Za ostale distributivne kupce, u zavisnosti od naponskog nivoa, utvrđena je konačna cena, tako da za 35 kilovoltnog /KV/ potrošača iznosi 5,1 cent po kilovat satu i niža je 5,52 odsto, dok je za desetkilovoltnog umanjena 3,31 odsto”, navodi se u saopštenju EPCG.

Iz EPCG su pojasnili da se ukupna cena energije i usluga koju plaćaju krajnji kupci određuje kada se, shodno zakonu, na novo utvrđene cene aktivne energije dodaju cene mrežnih operatera i naknade.

Iz elektroenergetske kompanije su kazali da su konačne, nove cene za distibutivne kupce, koje obuhvataju cenu električne energije, mrežnih usluga i naknada, u proseku umanjene 4,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Shodno zakonu, cena električne energije za domaćinstva i male kupce koji ne pripadaju kategoriji domaćinstava je ograničena za period od 1. januara 2017. do 2019. godine, dok se cena energije za ostale kupce formira slobodno, shodno uslovima na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: