Prosečna neto plata u RS 430 EUR

Prosečna neto plata zaposlenih u Republici Srpskoj u novembru je iznosila 839 KM (oko 430 evra), a prosečna mesečna bruto plata 1.345 KM.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 25.12.2016.

14:58

Prosečna neto plata u RS 430 EUR
Foto: Thinkstock

U odnosu na novembar prošle godine, prosečna neto plata isplaćena u novembru ove godine realno je veća za 2,1 odsto, dok je u odnosu na oktobar ove godine realno veća za 0,1 odsto, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

U novembru je najviša prosečna neto plata isplaćena u oblasti finansijske delatnosti i osiguranja i iznosila je 1.281 KM, a najniža, 518 KM, u oblasti administrativne i pomoćne uslužne delatnosti.

Cene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Republici Srpskoj, merene indeksom potrošačkih cena, u novembru su, u odnosu na prethodni mesec, u proseku više za 0,1 odsto, dok su na godišnjem nivou u proseku niže za 0,3 odsto.

Najveći rast cena u novembru zabilježen je u oblasti restorani i hoteli za 0,9 odsto usled viših cena usluga smeštaja, zatim slede ostala dobra i usluge 0,6 odsto, u kojima su više cene zabeležen u grupi proizvodi i uređaji za održavanje lične higijene usled novih nabavki i završetka perioda akcijskih cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: