Japanci kupili slovenački Helios od Austrijanaca

Japanska firma Kansai je kupila slovenačku fabriku boja i lakova Helios, koja je od pre nekoliko godina bila u vlasništvu Austrijanaca.

Region

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.12.2016.

18:56

Japanci kupili slovenački Helios od Austrijanaca
Foto: Thinkstock

Japanci su Helios kupili za 572 miliona evra, što uključuje i dug u neto iznosu od 230 miliona evra.

"Vrednost kapitala je niža i iznosi oko 340 miliona evra", rekao je rekao direktor Heliosa David Kubala i dodao da u industriji premaza ima mnogo preuzimanja i da preduzeća u toj oblasti postaju sve veća.

Industrija Kansai sada spada među deset najvećih igrača u industriji premaza u svetu u kojoj bi želela da zauzeti prvo mesto.

Predsednik industrije Kansai Hiroši Šino rekao je da trenutno imaju 2,6 milijarde evra prihoda i 371 milion evra dobiti pre oporezivanja (EBDIT) i istakao da je Evropa velika šansa, jer ima pravo znanje, menadžment i tehnologiju, kao i da je grupa Helios veoma dobra, a posebno poslednjih godina i pod novim rukovodstvom.

Slovenački Helios je zadovoljan novim strateškim partnerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: