Najveći projekat u državi - niču još dva tunela

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore predalo je zahtev za dobijanje građevinske dozvole za gradnju tunela Klop i Vrmac na auto-putu Bar-Boljare.

Region

Izvor: cdm.me

Sreda, 07.12.2016.

12:24

Najveći projekat u državi - niču još dva tunela
Foto: Youtube screenshot

Ova dva tunela nalaze se na prioritetnoj deonici auto-puta Bar-Boljare, saopšteno je Dnevnim novinama u tom resoru.

Zahtev je dostavljen Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a očekuje se da će dozvola biti izdata narednih dana.

Prethodno su dobijene dozvole za gradnju tunela Vjeternik, Kosman i Jabučki krš, na čijim se probijanjima radi poslednjih meseci. Za sada najbolje napreduju radovi na izgradnji tunela Vjeternik, za koji je dozvola izdata 28. aprila.

Gradnja prioritetne deonice Smokovac-Uvač-Mateševo, koja bi trebalo da bude završena 2019, zvanično je počela 11. maja prošle godine.

Glavni radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u državi počeli su u maju ove godine izlivanjem temeljnih jama mosta Moračica.

Podsetimo, Kinezi ne žele da grade samo 40 kilometara prve deonice budućeg crnogorskog auto-puta od Smokovca do Mateševa, već žele da izgrade ceo put do Andrijevice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: