Rusi digli rampu, pa traže i ne pitaju za cenu

Kamioni sezonskog voća i povrća već prvih dana od podizanja rampe krenuli iz Republike Srpske put Rusije.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

15:34

Rusi digli rampu, pa traže i ne pitaju za cenu
Foto: Thinkstock

Domaći voćari i povrtari kažu da interesovanje ruskih kupaca nikad nije bilo veće.

Istog dana kada je objavljena vest da je Rusija dala zeleno svetlo za uvoz voća i povrća iz BiH, počele su da stižu ponude za otkup i to po veoma povoljnim cenama.

Konsultant Udruženja “Razvojni centar – Argonet” Boris Tadić kaže da ruski kupci traže razne vrste voća i povrća, ali se uglavnom nudi jabuka.

“Rusi mnogo traže i krušku, koja je već gotovo prodata”, rekao je Tadić.

Dodao je da ruski kupci masovno traže i trešnju, kupus, krompir i drugo voće i povrće.

“Zbog povoljnih uslova koje Rusi nude kooperanti su otkazali snabdevanje jedne domaće firme za preradu voća i povrća, usmerivši se na inostrane kupce. Radi se o mnogo većim iznosima novca”, rekao je Tadić.

Ruska rampa, koja je za voće i povrće iz BiH bila spuštena više od dva meseca, uklonjena je u petak. Zabrana je usledila zbog sumnjivih pošiljki koje su stizale iz BiH, a ukinuta je posle ispunjavanja uslova koje je zahtevala ruska strana

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: