"Ovako povećavate proizvodnju mleka 30 odsto"

Eksperti sa Poljoprivrednog fakulteta u Brnu održali su edukaciju proizvođačima mleka sa područja Brčko distrikta.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

16:51

Foto: Thinkstock

Time je počela prva faza projekta razvoja mlekarstva, koji sprovodi Češka razvojna agencija uz finansijsku pomoć EU od 550.000 evra.

Primarni cilj projekta jeste poboljšanje kvaliteta i prozovodnja veće količine mleka.

“Verujemo da će po okončanju poslova predviđenih u projektnoj dokumentaciji, proizvodnja mleka na području Brčkog biti povećana za 20 do 30 odsto”, rekao je novinarima profesor Poljoprivrednog fakulteta u Brnu Danijel Falta.

On je napomenuo da će dobri rezultati uslediti uskoro, čim brčanski mlekari počnu da primjenjuju savete i uputstva koja su dobili ovom prilikom, kao što su uvođenje nove metodologije u ishrani stoke, održavanje temperature i higijene u štalama.

Koordinator ovog projekta Adis Rahman rekao je da će eksperti iz Češke obići sve proizvođače mleka na području koje obuhvata Zemljoradnička zadruga “Brka” da bi svakom od njih ukazali šta konkretno treba da promene u svom radu kako bi povećali proizvodnju i učinili je rentabilnijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: