Kroacija erlajnz ide sa Hitroa, prodaje slotove

Kroacija erlajnz planira da proda slotove koje ima na londonskom aerodormu jer joj je linija Zagreb-London, tvrde, neisplativa.

Region

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

15:16

Kroacija erlajnz ide sa Hitroa, prodaje slotove
(Foto: Thinkstock.com)

Londonski aerodorm Hitrou najprometnija je evropska i najzagušenija svetska vazdušna luka.

Preko nje godišnje prođe oko 75 miliona putnika. Zbog ograničenih kapaciteta tog aerodroma i velikog interesa avio-kompanija iz celog sveta, slotovi - pravo sletanja i poletanja - na tom aerodormu najvredniji su od svih svetskih aerodroma.

Primera radi, Er Frans je nedavno prodao Oman eru jedan par dnevnih slotova za čak 75 miliona dolara.

Kroacija erlajnz ima na Hitrou 9 pari nedeljnih slotova i namerava da ih proda ovih dana, objavio je Večernji list.

U upravi kompaniji kažu da su se na to odlučili jer na liniji Zagreb - London ostvaruju gubitke iako je prosečna popunjenost aviona na njoj 75 odsto. Ti gubici iznose, tvrde, od jednog do tri miliona evra godišnje, a do njih dolazi jer zbog konkurencije na toj liniji ne mogu da postignu bolju cenu karata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: