Švajcarci ili Bred Pit? Hrvatima se posrećilo

Švajcarci traže 800 miliona evra za projekat koji zanima Breda Pita, Hrvatsku opisali najboljim mestom za ulaganje u Evropi, prenose regionalni mediji.

Region

Izvor: Jutarnji list

Četvrtak, 29.09.2016.

14:55

Švajcarci ili Bred Pit? Hrvatima se posrećilo
(Foto: Thinkstock.com)

Švajcarska razvojna kompanija TFI Holding traži investitore koji bi učestvovali u Hrvatskoj u više od 800 miliona evra vrednom projektu izgradnje odmarališta na Jadranu, rekao je njen izvršni direktor, a prenosi Blumberg.

Kompanija sa sedištem u švajcarskom mestu Voleru kupila je 450.000 kvadratnih metara zemljišta u Zablaću, u blizini Šibenika, za 60 miliona evra i planira da kupi dodatnih 162.000 kvadratnih metara za izgradnju luksuznog odmarališta sa hotelima, vilama, trgovinama i marinom, kao i klinikom i školom, kazao je ranije ove nedelje Pol Uldri.

On je sada u potrazi za investitorima u buduće selo s oko 2.500 kreveta, pa je obišao to područje i sa holivudskom zvezdom Bredom Pitom, koji bi takođe mogao da učestvuje u tom projektu.

Portparolka Breda Pita nije odmah odgovorila na telefonske pozive mejlove.

"Tražimo investitore i razmatramo ponude. Hrvatska je sada najbolje mesto u Evropi za ulaganje u turizam. Čista je, sigurna, sa sposobnim ljudima i odličnom infrastrukturom", kazao je Uldri, dodajući da bi izgradnja mogla da počne sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: