Uberu neće biti lako ni u Sloveniji, već su protiv

Slovenački sindikat zaposlenih u saobraćaju pozvao je vladu da obustavi pregovore sa Uberom.

Region

Izvor: SEEbiz

Četvrtak, 29.09.2016.

13:41

Uberu neće biti lako ni u Sloveniji, već su protiv
(Foto: Getty images)

Taj operater i slovenačka vlada ranije su potpisali pismo namere kao uvod u memorandum koji bi do kraja godine trebalo da legalizuje poslovanje američkog tehnološkog preduzeća u Sloveniji.

Uber širom sveta sve više nudi usluge prevoza u sistemu šering ekonomije, ali i izaziva protivljenja klasičnih prevoznika i taksista koji ga doživljavaju kao smetnju i nelojalnu konkurenciju.

Taksi vozači i sindikat prevoznika negoduju zbog pisma o namerama, tvrde da oni koji su ga potpisali ne poznaju domaće propise, kao ni pravilnik o licencama za promet koje mora imati svako ko obavlja prevozničku ili taksi službu, što s Uberom u zemljama u kojima posluje nije slučaj.

Izdavanje licenci je obavezno, navodi sindikat koji je pozvao sadašnju vlada da obustavi sve pregovore s Uberom.

Regionalni direktor Ubera za jugoistočnu Evropu, Davor Tremac ranije je rekao da očekuje da Uber do kraja godine dođe u Sloveniju i da ne očekuje administrativne probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: