NLB banka u plusu 70 mil. EUR

Slovenačka NLB grupa ostvarila je u prvih šest meseci ove godine profit od 69,5 miliona evra, za trećinu više nego u istom periodu 2015.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

12:24

NLB banka u plusu 70 mil. EUR
Foto: Thinkstock

U istom periodu, NLB banka u Srbiji zabeležila je dobit od 2,3 miliona evra, saopšteno je iz te banke.

Na nivou grupacije, profit pre oporezivanja uvećan je u prvoj polovini godine u svim ključnim segmentima (poslovanje sa fizičkim i pravnim licima, malim i srednjim preduzećima) za 10,5 miliona evra, odnosno za 18 odsto u odnosu isti period 2015, saopšteno je iz te finansijske grupacije.

"NLB Banka Beograd je u prvih šest meseci ove godine odobrila kredite u iznosu od 71 milion evra", izjavio je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

On je dodao da su najvažniji ciljevi strategije NLB Grupe za period do 2020. godine - da poboljša korisničko iskustvo, optimizuje ponudu proizvoda i usluga, pojednostavi IT sistem i operacije i nastavi da razvija kanale distribucije, kako bi se dobro pripremila za digitalizaciju, ali druge izazove sa kojima se suočava cela industrija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: