Nije mnogo 12.000 EUR/m2, vredeće još više

Elitne nekretnine u prvom redu do mora retko se nađu u ponudi specijalizovanih agencija, međutim to ne znači da one ne postoje i ne pronalaze lako kupca.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

15:15

Nije mnogo 12.000 EUR/m2, vredeće još više
Foto: Thinkstock

Opatijski “zlatni kvadrati” i dalje drže visoku cenu. U jednoj od agencija za posredovanje u prometu nekretnina kažu da se elitni kapaciteti na opatijskoj rivijeri prodaju diskretno i da vrlo često takve kuće i stanovi nisu oglašeni na veb stranicama agencija.

Potencijalnim kupcima cena je bitna, ali ne i najbitnija stavka pri kupovini elitnih stanova i vila uz more, tvrdi vlasnik opatijske agencije i dodaje da ove godine izuzetno dobro posluju jer su, s obzirom na događaje u Evropi i svetu, nekretnine postale sigurna oaza za investicije.

Takve nekretnine, usprkos vrtoglavo visokim cenama za većinu, retko kada gube na vrednosti, i uglavnom su kupci spremni da plate traženu cenu očekujući dalji rast vrednosti stanova, kuća i vila smeštenih na izvrsnim pozicijama.

Potražnja za elitnim nekretninama uvek je veća od ponude, a strani kupci se najčešće pojavljuju u ovakvim kupoprodajama.

Najatraktivniji opatijski kvadrat stana u prvom redu do mora ceni se 12.500 evra, vila na Punta Kolovi u Opatiji se prodaje za 11 miliona evra, a stanovi od 90 i 150 kvadrata u centru Opatije imaju istaknutu cenu od 10.000 evra po kvadratu.

Neki će reći da su to nerealno visoke cene, ali agenti za nekretnine tvrde da ipak postoje oni koji će ih kupiti. Međutim, realnije je očekivati da će ipak cena nekih od njih biti nešto niža kod samog čina kupoprodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: