Slovenačka gazela odustaje od Srbije

Velenjsko poduzeće Plastika Skaza, jedno od slovenačkih gazela, za sada odustaje od investicije u Srbiji, piše Dnevnik, prenosi regionalni portal Seebiz.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.08.2016.

13:54

Slovenačka gazela odustaje od Srbije
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, radna snaga u Srbiji više nije bitno jeftinija od slovenačke, zato proizvodnju u toj zemlji neće pokretati ni iduće godine.

Inače, slovenačka komapnije je sa fabrikom u Srbiji planirala da snabdeva rusko tržište.

Iako se na rusko tržište za sada neće širiti, njihovi planovi za 2020. godinu nisu se promenili. Rade na tome da značajno povećaju prisutnost na tržištima zapoadne Evrope gde su već prisutni na 660 prodajnih mesta.

Nameravaju da ostvare 100 miliona evra ukupnih prihoda, od toga petinu vlastitim robnim markama, a ostatak s pet do sedam značanijih partnera.

Lani su prodajom vlastitih robnih marki ostvarili pola miliona evra prihoda, a ove godine bi ta brojka trebalo da iznosi 2,2 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: