Završeno samo 10% obilaznice, odbijeno 12 zahteva

Za godinu dana od početka radova na obilaznici oko Brčkog, čija je dužina 19 kilometara, realizovano je svega desetak odsto planiranih poslova.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2016.

15:35

Završeno samo 10% obilaznice, odbijeno 12 zahteva
Foto: Thinkstock

U ove radove uloženo je oko 2.800.000 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić.

On je rekao novinarima da je jedan od razloga zašto se radovi ne odvijaju planiranom dinamikom to što su „Putevi Brčko“ kao nosilac investicionih, nadzornih i drugih poverenih mu poslova, odbili 12 zahteva izvođača radova da se izvrše korekcije u projektu u kojem, kako oni smatraju, postoje određene greške.

„U skladu sa ugovorom o kreditiranju projekta, potpisanog između Vlade distrikta i Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 28,5 miliona evra, preduzeće Putevi Brčko je angažovalo stručnjaka iz Velike Britanije da reši nastale probleme između ovog javnog preduzeća i pojednih izvođača. Verujem da više neće biti zastoja u izvođenju radova“, istakao je Miškić.

On je dodao da su prevaziđeni i problemi koji su iskrsnuli u vezi sa poslovima pretprojektovanja koje su obavljali podizvođači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: