Putin ne ide praznih ruku, evo šta nudi Slovencima

Predsednik Rusije Vladimir Putin boravi u poseti Sloveniji, a u razgovoru sa kolegom Borutom Pahorom biće po svemu sudeći i sijaset energetskih tema.

Region

Izvor: Sputnik

Subota, 30.07.2016.

11:29

Putin ne ide praznih ruku, evo šta nudi Slovencima
Foto: Gettyimages

Kako se navodi u materijalima za Putinovu posetu Sloveniji, navodi Sputnjik, proširivanje mreže gasovoda u Sloveniji i uključivanje ruskih kompanija naftne i gasne industrije u maloprodajnu mrežu prometa naftnim derivatima predstavlja perspektivni pravac saradnje dve zemlje.

„Perspektivni pravci saradnje su: proširenje mreže gasovoda na teritoriji Slovenije, uključivanje ruskih naftnih i gasnih kompanija u maloprodajnu mrežu prometa naftnim derivatima na teritoriji Slovenije, pomoć u razvoju slovenačkih kapaciteta za prenos nafte i naftinih derivate”, piše u dokumentaciji.

Na listi su i kupovina ruske energetske opreme za slovenačke termoelektrane, učešće ruskih kompanija u rekonstrukciji, modernizaciji i izgradnji proizvodnih i prenosnih objekata u Sloveniji, stvaranje transportnog i distributivnog centra, isporuke telekomunikacione opreme slovenačke proizvodnje za potrebe Gasproma, saradnja u oblasti komunikacionih i informacionih tehnologija.

Radna poseta predsednika Rusije održava se na poziv slovenačkog predsednika Boruta Pahora.

Predsednici će razmotriti ključna pitanja trgovinsko-ekonomske, investicione i kulturno-humanitarne saradnje i razmeniti mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim problemima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: