Makedoniji više ne treba MMF, povlače šefa

MMF više neće imenovati stalnog predstavnika u Makedoniji od druge polovine avgusta, kada se završava mandat Patrika Gitona koji se sada nalazi na toj funkciji.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 01.07.2016.

14:15

Makedoniji više ne treba MMF, povlače šefa
(Foto: Thinkstock.com)

Iz te međunarodne finansijske institucije kažu da će lokalna Kancelarija u Skoplju ipak ostati da funkcioniše kao komunikacioni kanal između MMF-a i te zemlje, prenosi portal Kapital.

Prilikom donošenja ove odluke, MMF je imao u vidu odsustvo aranžmana sa Makedonijom, tako da je jače prisustvo predstavnika na terenu postalo manje potrebno.

Ipak, nastavlja se suštinska misija MMF-a u praćenju makroekonomskog razvoja i politika, kao i obezbeđivanja tehničke podrške Makedoniji. Timovi Fonda će nastaviti sa redovnim posetama Skoplju radi razgovora sa vlastima i predstavnicima građanskog društva, dodaje se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: