Traže radnike: Stresan posao, ali plata 2.700 EUR

Hrvatska kontrola vazdušnog saobraćaja objavila je oglas za novu generaciju kontrolora vašdušnog prostora, a plata je više nego primamljiva - gotovo 2.700 evra.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Četvrtak, 30.06.2016.

11:05

Traže radnike: Stresan posao, ali plata 2.700 EUR
Foto: Thinkstock

Hrvatska kontrola zapošljava do 12 polaznika - radarskih vazdušnih kontrolora u Velikoj Gorici, a pol nije preduslov za dobijanje ovog posla.

Od kandidata se očekuje posedovanje izvanrednih sposobnosti brzog i tačnog donošenja odluka, izvanredne sposobnosti pamćenja, percepcije i pažnje, visok nivo koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijenih komunikacijskih veština, samodiscipline, dobre emocionalne stabilnosti i smirenosti, socijalne zrelosti, visoke tolerancije na stres, sklonosti timskom radu, kao i visoke motivacije za zanimanje kontrolora vazdušnog saobraćaja.

Sa odabranim kandidatima sklopiće se ugovor o radu na određeno vreme do sticanja dozvole kontrolora vazdušnog saobraćaja - studenta, uz suspenzivni uslov uspešno završenog osposobljavanja i sticanja dozvole kontrolora vazdušnog saobraćaja sa propisanim ovlašćenjima.

Pre sklapanja navedenih ugovora o školovanju HKZP će za odabrane kandidate zatražiti proveru za kretanje u štićenoj zoni.

Smatra se da je mesto kontrolora leta najbolje plaćeni posao u nekoj državnoj kompaniji. S obzirom da iznosi variraju od mesta do mesta, plate često premašuju 20.000 kuna ( više od 2.650 evra).

Kad se u svetu izrađuju lestvice najstresnijih poslova, kontrolori leta obično su u vrhu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: