EK uči region kako do posla

U Sarajevu se održava jednodnevna konferencija kojom se zvančno obeležava početak projekta "Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja".

Region

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

10:28

EK uči region kako do posla
Foto: Thinkstock

To je projekat Saveta za regionalnu saradnju i Međunarodne organizacije rada na kojoj će predstavnici ministarstva rada iz zemalja Zapadnog Balkana razgovarati o prioritetnim pitanjima vezanim za tržište rada i zapošljavanja u regionu.

Reč je o regionalnom projektu koji sa tri miliona evra finansira Evropska komisija, a cilj je da se ojača regionalna saradnja i institucionalni kapaciteti nacionalnih uprava, organizacije poslodavaca i radnika, te da im se omogući da izrade i efikasno sprovedu reforme socijalne politike i tržišta rada u sklopu procesa proširenja Evropske unije.

Projekat podržava Generalna direkcija Evropske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti.

Tokom konferencije biće održane i dve panel diskusije "Podsticanje zapošljavanja mladih - glavni izazov i važna mogućnost za budućnost" i "Bolje upravljanje tržištem rada - zajednička odgovornost".

Skup će otvoriti generalni sekretar Saveta Goran Svilanović, šef tima Međunarodne organizacije rada za tehničku podršku dostojanstvenom radu i direktor Kancelarije za srednju i istočnu Evropu Antonio Graziosi, kao i šef jedinice u Generalnoj direkciji Evropske komisije za zapošljavanje Tomas Bender.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: