Bregzit "seče" budžet - koga će zakinuti EU?

Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije će prouzrokovati zabrinjavajuće 15-procentno smanjenje godišnjeg budžeta Unije od 2020. godine.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2016.

14:52

Bregzit
Foto: Thinkstock

"Regionalna politika je najbliža gradjanima. Ona je najvidljivija, jer pokazuje kako evropska finansijska sredstva menjaju njihove živote. Sa ove tačke gledišta sam zabrinuta pošto je jasno da će izlazak Britanije uzrokovati smanjenje budžeta EU od 2020. godine za 15 odsto", izjavila je evropska komesarka za regionalnu politiku Korina Kretu.

Kretu je dodala i da je EU, posle Bregzita, pokrenula razgovore o preraspodeli sredstava za druge prioritete pored regionalne politike.

"Moramo da se vratimo na vrednosti koje su formirale temelje EU, uz odgovornost i solidarnost svih strana", poručila je Kretu, napominjući da će krajem godine biti sprovedena revizija višegodišnjeg finansijskog okvira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: