Hrvati prodaju ostrva, pogledajte šta se nudi

Hrvatska ima 1.185 ostrva od kojih je samo 66 naseljenih, međutim, uskoro bi ih možda moglo biti i više.

Region

Izvor: Telegram

Subota, 25.06.2016.

17:00

Hrvati prodaju ostrva, pogledajte šta se nudi
(Foto: Thinkstock.com)

Regionalni mediji pišu da se desetak hrvatskih ostrva prodaje.

Svi su nenaseljeni i na njima uglavnom nema nekretnina ili su u ruševinama. Stoga mnogi vlasnici tvrde kako su upravo njihova ostrva idealna investicija za nekoga ko sebi može priuštiti da napravi privatno odmaralište ili možda luksuzni rizort.

Neki od ovih ostrva prodaju se već godinama, poput Malog Kosmača kojeg je vlasnik već nekoliko puta stavljao na prodaju. Ovaj put za njega traži 1,5 miliona evra. A cena ostalih ostrva ide i niže, 3 ostrvca kod Dubrovnika, kojeg prodaje jedan vlasnik, prodaju se po ceni od 5 evra po kvadratnom metru. Reč je o ostrvcima Tajan, Crkvina i Kosmeč.

Šta se još nalazi na tržištu, pogledajte na listi: 1. Ostrvo Tajan (Dubrovnik), 750 hiljada evra

Ovo nenaseljeno ostrvo nalazi se blizu Dubrovnika, a ima površinu od 150 hiljada kvadratnih metara. Cena ostrva je 750 hiljada evra (5,6 miliona).

2. Ostrvo Crkvina (Dubrovnik), 850 hiljada evra

Još jedno ostrvo u Elafitima ima površinu od 170 hiljada kvadratnih metara. Ostrvo je nenaseljeno, a cena mu je 850 hiljada evra (6,3 miliona).

3. Ostrvo Kosmeč (Dubrovnik), 130 hiljada evra

Ovo ostrvo iz grupe Elafita ima površinu od 26 hiljada kvadrata. Nije naseljeno, a obala mu je duga pola kilometra. Cena mu je 130 hiljada evra (975 hiljada).

4. Mali Kosmač (Šibenik), 700 hiljada evra

Ostrvo Mali Kosmač nema veze s dubrovačkim Elafitima, nalazi se između Rogoznice i vinisce, a ima površinu od 5 hiljada kvadratnih metara te se nalazi blizu šibenske obale. Na njemu nema nekretnina, a prekriven je makijom i niskim rastinjem. Cena ovog ostrva je oko 700 hiljada evra (5.359.907,00 kn)

5. Sridnju (Zadar), 6 miliona evra

Ovo ostrvo kod Zadra ima površinu od 130 hiljada metara kvadratnih, a vlasnik traži oko 6 miliona evra (45 miliona kuna). Na ostrvu se nalazi samo jedna nekretnina, tačnije, stara ruševina površine 40 kvadratnih metara. U oglasu stoji kako ostrvo ima, osim pogleda na more i pogled na planine.

6. Srednja klud (Trogir), 1.2 miliona evra

Ostrvo Srednja klud, koji se nalazi u blizini Trogira ima površinu od 18.800 metra kvadratna. Na ostrvu postoje dve srušene pojate, piše u oglasu, a ostatak ostrva prekriven je niskim rastinjem i makijom. Cena mu je 1,2 miliona evra (8,98 miliona).

7. Ostrvo iz Kornatskog arhipelaga (Biograd) 3,2 miliona evra

Ostrvo je smeštenona severno-zapadnoj strani uvale Hijaci-Pristranišce na ostrvu Žutu i prirodno štiti navedenu uvalu. Njegova površina je 200 hiljada kvadratnih metara i obrastao je niskim mediteranskim rastinjem, sa nekoliko niskih borova. Udaljeno je 12 morskih milja od Murtera i oko 8 milja od Biograda. U privatnom je vlasništvu i izuzet je iz Nacionalnog parka Kornati. Prodaje se za oko 3,2 miliona evra (24,000.000 kuna)

8. Ostrvo u blizini Hvara, 2.3 miliona evra

"Ostrvo se nalazi pored ostrva Hvara, u sklopu velike ostrvske grupe", stoji u oglasu agencije. Reč je o ostrvu koji je izuzet iz grupe Paklenih otoka. Obiluje niskim primorskim rastinjem, kamena obala, a površina mu je 209.000 kvadratnih metara. Prodaje se za 2,3 miliona evra (17,25 miliona).

9. Ostrvo između Pašmana i Nacionalnog parka Kornati, 2,5 miliona evra

Još jedno ostrvo koje je izuzeto iz Nacionalnog parka, a nalazi se nasuprot severnog ulaza u Nacionalni park. Površina mu je 36 hiljada metara kvadratnih. Obala je kamena, a ostatak je prekriven niskim rastinjem i maslinama. Cena mu je 2,52 miliona evra (oko 18,9 miliona).

10. Ostrvo u centralnoj Dalmaciji, 1,5 miliona evra

Ostrvo ima površinu od 35 hiljada kvadratnih metara, a na njemu se nalazi šuma alepskog bora i mediteransko rastinje. Tek 10 odsto ostrva nije prekriveno šumom. Prodaje se za 1,5 miliona evra (11,25 miliona).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: