"Predlložiću Vučiću da se povežemo"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kaže da će premijeru Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se na jesen u Osijeku organizuje ekonomski forum.

Region

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2016.

16:22

Foto: Tanjug

Forum bi povezao hrvatske i srpske privrednike kroz malograničnu i prekograničnu saradnje i ulaganja, ali i zajedničko korišćenje sredstava iz Evropske unije.

Ona je u Osijeku, posle susreta sa zvaničnicima tog grada, rekla da smatra da bi takva inicijativa bila na dobrobit lokalnih zajednica s obe strane granice, pojačala međudržavnu saradnju i robnu razmenu Hrvatske i Srbije, prenela je agencija Hina.

Grabar-Kitarović je naglasila da su energetika, saobraćajna infrastruktura, aerodrom, položaj na Dravi, blizina Dunava i Save i prometnog 5C koridora komparativne prednosti Osijeka i elementi na kojima se može graditi budući razvoj tog kraja.

Grabar-Kitarović i Vučić sastali su se juče u Hrvatskoj i u Srbiji, a tokom susreta u Subotici potpisali su Deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: