Rimac Srbinu dao posao iz sna, priča počinje ovako

Dvadesetogodišnji Martin Nađ iz Novog Sada odradio je prvi nedelju na svom radnom mestu iz snova - tehničar je proizvodnje za Greyp u Rimac Automobilima.

Region

Izvor: Jutarnji list

Petak, 20.05.2016.

18:13

Rimac Srbinu dao posao iz sna, priča počinje ovako
(Foto: Getty images)

Mate Rimac dao mu je posao i šansu nakon što je Martin pre tri meseca uz prijavu za posao u Rimac Automobilima objavio i video na Jutjubu.

“Kada nešto dovoljno jako želiš, naći ćeš način kako to i da ostvariš. Niko nije hteo da pomogne neobrazovanom momku koji nije mogao da studira mašinstvo. Svestan sam da kod vas ne konkurišem ni za jednu poziciju, da nisam kvalifikovan, ali brzo učim. Ja bih došao o svom trošku da radim kod vas. Kako kažu, čak bih platio da radim kod vas. Samo tražim priliku da učim kod vas”, poručio je tada u videu Martin.

Dvadesetogodišnjak ima srednju stručnu spremu, a Rimac je odlučio da mu da šansu.

“Veoma sam zahvalan gospodinu Rimcu na pruženoj prilici. Želim da podržim sve mlade da učine isto za sebe jer lepa reč i gvozdena vrata otvara. Prva nedelja na poslu prošla je veoma dobro. Puno je toga za učenje, ali to nije problem jer su svi spremni da pomognu”, otkriva Martin Nađ.

Mate Rimac pre tri meseca je Martinu naručio da će napraviti sve što može da bi dobio priliku koju zaslužuje. Sada je putem svog Fejsbuk profila zaključio da se drži obećanja.

“Sećate se Martina, entuzijaste za automobilima iz Srbije koji se prijavio za posao videom? Martin je došao pre nekoliko dana iz Nemačke (gde je živeo poslednje vreme) i počeo je da radi kako bi naučio nešto o električnim vozilima pa će uskoro verovatno raditi i u drugim odeljenjima. Nadam se da će Martin puno naučiti i da će mu se sviđati u Svetoj Nedelji”, poručio je Mate Rimac.

U Rimac Automobilima otkrivaju da su ove godine zaposlili više od 40 ljudi, a do kraja godine planiraju zapošljavanje bar još toliko.

Cela kompanija Rimac Automobili nastala je na ideji inovatora Mate Rimca da pokuša da stvori električni superautomobil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: