Novi potez Ubera kupio Hrvate, više ne voze kola

Uber će u Zagrebu biti jeftiniji za 25 odsto. Kako tvrde u Uberu, Uber X tako postaje najpovoljnija opcija kretanja u Zagrebu nakon javnog prevoza.

Region

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

19:03

Novi potez Ubera kupio Hrvate, više ne voze kola
Foto: Beta/AP

Od danas vredi 25 odsto jeftinija cena vožnje. Naime, kako kažu u Uberu, s porastom poslovanja u Zagrebu, povećao se i broj partnera vozača Ubera, koji „ne želi da budu samo najpovoljnija opcija kretanja kroz grad, već i najbolja platforma za vozače“.

Dosad je cena vožnje Uberovim vozilom od Glavnog kolodvora u Zagrebu do Jaruna stajala 40 kuna, dok će od sada koštati 30 kuna, piše Index.

“Glavni cilj Ubera je da osigura ljudima jednostavnu, sigurnu i povoljnu opciju kretanja kroz grad samo pritiskom jedne tipke na telefonu. Uz ove promene, verujemo da će sve više ljudi na području Zagreba ostaviti svoj automobil kod kuće i koristiti Uber kako bi došli do željenog odredišta”, naglasio je generalni menadžer Ubera u Hrvatskoj Davor Tremac.

Promena cena može biti korisna i za vozače partnere kojima je bitno da smanje vreme čekanja između vožnji, kao i da skrate putovanje do polazišne lokacija putnika. Upravo će smanjenjem cena Uber biti dostupniji većem broju građana, pa će se tako smanjiti vreme čekanja partnera vozača i skratiti putovanje do lokacije putnika.

Sniženje cena donelo je pozitivne posledice za putnike i vozače širom sveta. Dobar primer za to je Njujork, u kome su cene kroz godine smanjene za 30 odsto, dok je istovremeno zarada partnera vozača porasla za 50 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: