Hrvati CG: Sredili smo vam 7, stiže još 5

Fabrika železničkih vozila Gredelj isporučuje Crnoj Gori pet putničkih Z vagona koji obnovljeni i modernizovani za potrebe Železničkog prevoza CG AD Podgorica.

Region

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

13:07

Hrvati CG: Sredili smo vam 7, stiže još 5
Foto: Thinkstock

Radi se o prvih pet od ukupno deset putničkih Z vagona na kojima će Gredelj realizovati popravku koja je ugovorena sredinom februara 2016. godine, na temelju sprovedenog međunarodnog javnog nadmetanja.

Prema ugovoru, preostaje obveza izvršenja usluge srednje popravke na narednih pet putničkih vagona istog tipa, a njihov “povratak“ u Crnu Goru se očekuje u prvoj polovini maja 2016. godine.

Osim projekta popravke putničkih Z vagona na crnogorskom tržištu je u toku sprovođenje postupka javne nabavke za usluge srednje popravke ukupno 6 putničkih vagona Y, Bcx, WLAB i WR, pa se očekuje odluka o prihvatanju Gredeljeve ponude.

Svi ti vagoni su već bili na popravkama u TŽV-u Gredelj prema propisanim ciklusima održavanja.

U sklopu spomenute saradnje Gredelj je za potrebe Železničkog prevoza Crne Gore AD Podgorica, samo tokom zadnjih nekoliko godina, izvršio popravke različitog nivoa složenosti na gotovo 40 putničkih vagona različitih vrsta, dva elektromotorna voza, kao i četiri lokomotive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: