Hrvatski burek senzacija u Mađarskoj

Hrvatska pekarska industrija Mlinar poslednjih godina proširila se skoro na sve kontinente sa svojim najpopularnijim proizvodom – burekom, pišu hrvatski mediji.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2016.

10:00

Hrvatski burek senzacija u Mađarskoj
Foto: Thinkstock

Mlinarev burek poslednjih se godina proširio gotovo po svim kontinentima, on je istovremeno najprodavaniji i najrašireniji proizvod koji vuče celi Mlinarov asortiman.

Na policama većine trgovačkih lanaca dostupan je čak i kupcima u dalekoj Australiji, a upravo zbog toga fabrika bureka radi punom parom.

Marin Picukarić, član Uprave Mlinara, objasnio je između ostalog za tportal kako je počelo osvajanje stranih tržišta.

“Kad smo u Budimpešti pokretali posao, primarno smo se oslanjali na ponudu bureka jer je u Mađarskoj taj segment pekarske ponude u tom trenutku bio zanimljiva inovacija na tržištu. Danas nam je burek tamo najprodavaniji proizvod. Mislim da ne preterujem kad kažem da ga lokalni potrošači i turisti u Budimpešti doživljavaju kao senzaciju”, ističe Picukarić.

“Burek je naš najprodavaniji proizvod. Istovremeno, on je i najrašireniji. Na većini stranih tržišta uvek se najpre pojavi naš burek, a onda širimo ponudu proizvodima iz ostalih segmenata. Ovog trenutka možemo reći da je burek iz naše proizvodnje dostupan potrošačima na skoro svim kontinentima”, zaključuje Picukarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: