Ako i bude letova do SAD, to neće biti "Kroacija"

Prethodnih dana mediji su objavili nekoliko informacija o tome kakav je stav i mogućnosti Kroacija erlajnza kada je reč o letovima za SAD.

Region

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

10:45

Ako i bude letova do SAD, to neće biti
(Foto: Beta/AP)

Regionalni mediji isticali su kako Kroacija erlajnz nema pravu poslovnu viziju za razliku od svog regionalnog konkurenta Er Srbije za letove za SAD, prenosi Seebiz.

Dodatnu zbrku uneo je hrvatski ambasador u SAD Joško Paro koji je otkrio kako je otpočeo razgovore o toj temi s američkim zvaničnicima.

Međutim, Seebiz ističe da je sporna činjenica da kompanija koja bi iz Hrvatske eventualno letela za SAD nikako ne može biti Kroacija erlajnz jer nema avione za prekookeanske letove.

Prema saznanjima tog portala, kompanija ni na koji način nije ni bila uključena u razgovore koje je Paro vodio sa svojim američkim sagovornicima.

S druge strane, Kroacija ispituje mogućnosti za uspostavljanje novih linija u Evropi. Jednako tako, kompanija je 2015. godinu ponovo zaključila s dobiti uspešno zaključujući tako proces restrukturiranja.

Kroacija erlajnz je za devet meseci prošle godine imala 1,118 milijardi kuna operativnih prihoda, što je pad od jedan odsto, dok je prevezla 1.456.000 putnika, dva odsto više nego lani u istom periodu.

Pre nekoliko meseci pojavile su se i spekulacije da bi Er Srbija želela da preuzme Kroacija erlajnz, međutim, regionalni mediji saznaju iz izvora bliskih hrvatskoj kompaniji da nikakvih razgovora na tu temu nije bilo.

Pominje se da bi moglo biti reči o interesovanju Etihada, ali ni o tome zasad nema nikakvih opipljivih informacija, prenosi Seebiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: