CG u problemu: Greška, vratite plaže

Javno preduzeće Morsko dobro najverovatnije će poništiti sve tendere za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu, pišu Dnevne novine.

Region

Izvor: cdm.me

Četvrtak, 11.02.2016.

12:16

CG u problemu: Greška, vratite plaže
Foto: Thinkstock

Kako navodi ovaj list, do ovih saznanja su došli iz više izvora bliskih ovoj kompaniji, a problem je nastao jer javni pozivi za zakup kupališta i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nisu usaglašeni u nekim delovima.

I odlukom i javnim pozivom je obuhvaćena obaveza da svaki potencijalni zakupac dostavi dokument kojim potvrđuje da nema dugovanja za poreze.

Međutim, u odluci Upravnog odbora piše da taj dokument isključivo izdaje Poreska uprava Crne Gore, dok u javnom pozivu stoji da isti dokument mogu izdati i uprave lokalnih javnih prihoda. Zbog ovih nejasnoća, neko je prilikom učešća na tenderu za zakup kupališta dostavljao dokument Poreske uprave, a drugi Uprave, što je jedan od glavnih razloga da tenderi budu poništeni.

Upravni odbor JP Morsko dobro daće konačnu reč o novonastalom problemu, a prema pisanju Dnevnih novina, najbliži su da ponište sve tendere i ponovo ih raspišu.

Najveći problem u tom slučaju biće što su neke plaže već izdate i što sada svi znaju iznose koje su prvorangirani i ostali učesnici ponudili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: