Gase brend? Jork postaje Pal mal, Ronhil - Dunhil

Britanska kompanija BAT planira da ugasi brendove Tvornice duhana Rovinj (TDR), pišu regionalni mediji.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Sreda, 10.02.2016.

10:37

Gase brend? Jork postaje Pal mal, Ronhil - Dunhil
(Foto: Thinkstock.com)

Iako se obavezao da će zadržati proizvodnju u Kanfanaru pet godina nakon preuzimanja, uz garantnih 50 miliona evra u slučaju prevremenog zatvaranja fabrike, Britiš Amerikan Tobako (BAT) očigledno se nije obavezao da zadrži tradicionalne brendove TDR-a, kojeg je lani preuzeo za pola milijarde evra.

Drugi proizvođač cigareta u svetu već se "rešio" Benstona, umesto njega nudi Rothmans, a ukoliko se ispostavi da su tačne tvrdnje kako isto čeka i najprodavanije brendove Jork i Ronhil, dok će deo potpuno da se ugasi, potvrdiće se kako je BAT akvizicijom ostvario glavni cilj - kupovinu TDR-ovih tržišta na kojima su ga BAT i druge strane duvandžije niz godina prozivali za monopol.

U BAT-u tvrde da proizvodnja Benstona nije stala. Brend kojem opada popularnost preselili su, kažu, u uspešan međunarodni brend koji se proizvodi u Kanfanaru i ima istu mešavinu duvana.

Po tome će, pišu regionalni mediji, Jork postati Pal mal, Ronhil - Dunhil, jedino što se više otpora očekuje s Valter Volfom kojega bi trebalo da zameni Laki Strajk

Zato mu je i cena u tri meseca sa 24 snižena na 22 kune.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: