MMF i pare ih doveli za zajednički sto

Predstavnici RS s delegacijom MMF-a razgovaraju o kreditnim sredstvima za BiH od oko milijardu konvertibilnih maraka (oko 550 miliona evra).

Region

Izvor: Beta

Sreda, 10.02.2016.

08:27

MMF i pare ih doveli za zajednički sto
Foto: Thinkstock

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je navela da će preciziran iznos biti definisan tek u konačnoj verziji pisma namere koje se još usaglašava.

Cvijanović je rekla da su premijeri dva entiteta BiH s predstavnicima MMF-a razgovarali o realizovanim merama, kao i merama koje još nisu realizovane, a neophodne su za novi aranžman s tom finansijskom organizacijom.

Premijerka RS je dodala da nisu tačne izjave da će se iz sredstava kredita MMF-a sanirati finansijsko stanje u Banci Srpske, za koju će se rešenje tražiti u narednih mesec dana.

Banka Srpske je zbog nelikvidnosti već nekoliko meseci zatvorena i u nju je uvedena prinudna uprava. Većinski vlasnik te banke je RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: