Deripaska nudi 140.000 € za zakup Trstena

Podgorička firma "KPM Limited", koja se povezuje sa ruskim milijarderom Olegom Deripaskom, ponudila je 140 hiljada evra za jednogodišnji zakup plaže Trsteno.

Region

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

11:54

Deripaska nudi 140.000 € za zakup Trstena
(Foto: Thinkstock.com)

Minimalna cena jednogodišnjeg zakupa jedne od najlepših plaža na crnogorskom primorju bila je 30 hiljada evra.

Kompanija "KPM Limited" i sa njom povezana firma "Overseas Assets Managment", koju takođe kontroliše Deripaska, vlasnici su zemljišnog kompleksa od 550.000 metara kvadratnih koji se prostire od rta Platamuni do uvale Trsteno.

Osim "KPM Limiteda", ponudu je dostavila i budvanska kompanija "Altia Montenegro", koja je za zakup Trstena spremna da plati 110 hiljada evra, bez PDV-a.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, kompaniju "Altia Motenegro" osnovala je firma "Altia Limited", dok se kao osnivač "KPM Limited" vodi kompanija "Tangril Equites LTD" sa Britanskih devičanskih ostrva.

Plaža Trsteno jedina je na području kotorske Opštine za koju su dostavljene dve ponude, od njih 19, koliko se našlo na tenderu Morskog dobra. Za ostale plaže dostavljena je po jedna ponuda, dok za četiri nije bilo interesovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: