Iznenadila industrijska proizvodnja u BiH

Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini zabeležila je u oktobru ove godine rast od 1,8 odsto u odnosu na prethodni mesec.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2015.

11:47

Default images
Foto: Thinkstock

U poređenju sa oktobrom 2014. porasla je za 4 procenta, prema podacima Agencije za statistiku BiH.

Kalendarski prilagođena, industrijska proizvodnja u BiH na godišnjem niovu beleži rast u prerađivačkoj industriji za 8,3 odsto, u sektoru vađenja rude i kamena za 3,5 procenata, dok je u oblasti proizvodnje i snabdevanja električnom energijom i gasom registrovan pad za 6,6 odsto, izveštava portal Indikator.

Posmatrano po delatnostima, u oktobru je u BiH najveći rast evidentiran, u odnosu na isti mesec lani, u proizvodnji ostalih prevoznih sredstava (91,5 odsto) i proizvodnji električne opreme (41,5 odsto).

Istovremeno, najveći pad industrijske proizvodnje u istom periodu zabeležen je u proizvodnji baznih metala (30,3 odsto) i oblasti motornih vozila, prikolica i poluprikolica (21,1 procenat).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: