Poljaci od Adrija ervejz tehnike prave giganta

Poljska kompanija Lineteč holding kupila je danas slovenačku Adrija ervejz tehniku, koju će, prema nezvaničnim podacima, platiti dva miliona evra.

Region

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

14:05

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

"Smatramo da je kompanija dobila novog vlasnika koji će obezbediti njen rast i dalji razvoj", rekao je nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora predsednik Slovenskog državnog holdinga Marko Jazbec.

Predsednik uprave Lineteć holding Piotr Kaczor je rekao da će ta kompanija kupovinom Adrija ervejz tehnike postati jedno od vodećih preduzeća u Evropi za održavanje i servisiranje aviona.

Lineteć holding posluje od 2009.godine i prisutan je na sedam aerodroma u Poljskoj.

Adrija ervjez tehnika nastala je 2010.godine i ovlašteni je evropski servisni centar za avione kanadskog proizvođača Bombardier, a održava i avione evropskog proizvođača Erbas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: