Zvečevo štedi, odreklo se prodaje

Hrvatska fabrika konditorskih proizvoda Zvečevo iz Požege u Slavoniji, odrekla se vlastite prodaje i distribucije radi smanjivanja operativnih troškova.

Region

Izvor: Tanjug, Poslovni dnevnik

Utorak, 24.11.2015.

10:38

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija je plasman asortimana poverila partnerima, navodi se u izveštaju o poslovanju te kompanije za prva tri kvartala 2015.

Ovakav zaokret Zvečeva je sastavni deo programa restrukturiranja započetog lani, u okviru kog je odrađeno investiranje u marketing, inovacije i redizajn celog konditorskog asortimana i alkoholnih pića, kao i Lasta proizvoda, uz istovremeno sprovođenje restrukturiranja troškova radne snage i energije, piše danas Poslovni dnevnik.

Pozitivni efekti svih spomenutih rezova u kompaniji su već evidentni, navodi se u tekstu i precizira da su prihodi od prodaje konditorskih proizvoda, zaključno sa septembrom 2015. veći 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u segmentu alkoholnih pića čak za 51 procenat.

U Zvečevu ističu da je krenula i nova faza saradnje s prodajnim lancem Tesko i da je proširena lista proizvoda koju požeški konditori od lani isporučuju tom trgovcu.

Zvečevo je u devet meseci ove godine ostvarilo 70 miliona kuna prihoda (9,18 miliona evra), dok je u istom razdoblju 2014. prihod iznosio tek 58 miliona kuna.

Pored toga, prošle godine je u posmatranom periodu iskazan gubitak od gotovo 11 miliona kuna (1,4 miliona evra), dok je ovog septembra uknjižena skromna dobit od 673 hiljade kuna (88,3 hiljade evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: