Ako hoćete penzije - hitno menjajte

Potpredsednik Evropske komisije Jirki Katainen predložio je Sloveniji da preduzme penzione reforme i da smanji ulogu države u ekonomiji.

Region

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

15:26

Default images
Foto: Thinkstock

To je, kako je naveo, jedan od načina za rešavanje problema strukturne slabosti.

"Mere štednje nisu dovoljne, a uzroci ekonomskih problema su često sistemske prirode", izjavio je Katainen tokom debate sa studentima Ljubljanskog fakulteta za ekonomiju, prenosi slovenačka agencija STA.

Mnoge države, uključujući Sloveniju su, prema njegovim rečima, bile primorane da preduzmu mere štednje radi obnavljanja poverenja investitora, ali su izvesne strukturne slabosti opstale kako u Sloveniji, tako i drugim članicama Evropske unije, rekao je on.

"Penzioni sistem Slovenije nije najbolji mogući", izjavio je Katainen, istakavši da je potrebno hitno sprovođenje penzionih reformi ako ljudi žele da nastave da dobijaju pristojne penzije.

Kao još jednu slabost Slovenije, Katainen je naveo prekomeran uticaj javnog sektora na ekonomiju, što, kako je rekao, tera strane investitore, navodi slovenačka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: