Energoinvest pobedio, gradi u Etiopiji

Sarajevski Energoinvest potpisao je ugovor s Elektroprivredom Etiopije o izgradnji dalekovodne linije, u ukupnoj vrednosti od 13,5 miliona evra.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.10.2015.

15:30

Default images
Foto: Thinkstock.com

Projekat finansira Francuska razvojna agencija rok za završetak posla je 18 meseci, a početak radova planiran je u novembru ove godine, prenosi portal Indikator.ba.

Kompanija iz BiH dobila je posao u jakoj međunarodnoj konkurenciji i na izuzetno zahtevnom terenu gradiće dalekovodne linije 400 kV, dužine oko 50 kilometara. Dalekovodna mreža će napajati električnom energijom industrijsku zonu u blizini glavnog grada, Adis Ababe.

Novi posao predstavlja nastavak ranije uspešno realizovanih poslova na tom tržištu gde je Energoinvest prisutan od 1972. godine.

U Etiopiji je Energoinvest u aprilu 2015. u potpunosti završio izgradnju dalekovoda u dužini oko 370 kilometara, čime je stekao važne reference i pokazo se kao provereni partner, pa je na novom potpisanom ugovoru ponovo angažovan od istog investitora Elekroprivrede Etiopije, navedeo je u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: