U Srbiju nisu ni stigli, Bugarska ih već oterala

Servis za taksi usluge Uber od danas je nedostupan u Sofiji, pošto ga je Vrhovni administrativni sud kaznio sa 50.000 evra zbog kršenja pravila o konkurentnosti

Region

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

12:30

Default images
Foto: Thinkstock

Vrhovni administrativni sud Bugarske je presudio i da Uber mora zaustaviti svoje operacije u Bugarskoj, zbog čega je lokalni menadžer kompanije Dimitar Radukov najavio privremenu obustavu Uber X usluge.

"Mi razmatramo opcije i tražimo načine za nastavak pružanja naših usluga", rekao je Radukov za Standart i dodao da se kompanija "nije predala" i da veruje kako Sofija "treba takve usluge".

Nekoliko sati nakon najave, korisnici Uber aplikacija javljaju da im nakon zahteva za prevoz stiže poruka da "nema dostupnih automobila".

Uber je na bugarsko tržište zakoračio krajem prošle godine i brzo povećao svoj udeo izazvavši gnev tradicionalnih taksista i zvaničnu istragu "ilegalne prakse" koja nije u skladu s uslovima i zakonima za dobijanje licence, pišu Novinite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: