Hrvatska nije dužna da polaže račune EK

Evropska komisija od Hrvatske nije dobila obaveštenje o svojoj nameri da donese zakon o konverziji svih kredita u švajcarskim francima u evro.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.09.2015.

19:42

Default images
Foto: Thinkstock.com

Međutim, hrvatska vlada nije dužna to da učini, izjavila je portparol Europske komisije Vanesa Mok (Vannesa Mock).

"Nismo dobili nikakvo obaveštenje, ali zemlje članice i ne moraju o tome da obaveštavaju Evropsku komisiju", rekla je Mok odgovorajući na pitanje novinara u Briselu, prenosi portal Seebiz.

Ona je dodala da Komisija do sada nije dobila nikakve pritužbe u vezi s tim najavljenim zakonskim rešenjem.

Prošle sedmice Vlada Hrvatske najavila je zakonski predlog o konverziji svih kredita u 'švajcarcima' u evro, uz otpis dela glavnice kredita, pri čemu bi trošak takvog rešenja snosile banke.

Mok je rekla da Komisija s pažnjom prati problem s tim kreditima i poteškoćama s kojima se suočavaju građani, ističući da je pritom potrebno paziti na poštovanje pravila o slobodi kretanja kapitala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: