Evropski gigant nudi Hrvatima novi biznis

Italijanska Grupa Besana ponudila je Hrvatskoj saradnju u oblasti proizvodnje i sušenja lešnika.

Region

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

17:09

Default images
Foto: Thinkstock.com

Projekat dolaska u Hrvatsku podrazumeva uspostavljanje proizvodnje lešnika u saradnji s domaćim kooperantima na površini od približno 500 hektara uz korištenje najsavremenijih tehnologija i znanja.

Besana će svojim potencijalnim kooperantima u Hrvatskoj ponuditi sadnice sertifikovanog kvaliteta i garantuje kvalitetan i zdrav sadni materijal, dugogodišnje ugovore o otkupu (do deset godina) celokupnog roda lešnika po tržišnim cenama, zatim stručnu podršku i transfer znanja tokom cele saradnje.

Na području Hrvatske Besana planira da organizuje i nekoliko centara za otkup i sušenje lešnika, a na predavanju kooperantima će se predočiti i mogućnosti koje nude EU fondovi za tu vrstu ulaganja.

Kako je navedeno na sajtu Privredne komore Hrvatske (HGK), Grupa Besana je jedan od najvećih evropskih prerađivača orašastih plodova i sušenog voća, s godišnjim prihodom većim od 170 miliona evra.

Kroz različite oblike zadruga i udruženja Besana koordiniše i nadgleda proizvodnju kod više od 2.000 uzgajivača, pri čemu se godišnje preradi više od 24.000 tona sirovine, preneo je portal Seebiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: